Microkracht, Fysiotherapie Leijendeckers, Schipluiden


– Geef een sportmassage cadeau –

 


 

Fysiotherapie

Fysiotherapie ter verbetering van houding en beweging

Microkracht, Fysiotherapie Leijendeckers Schipluiden, staat voor een gezonde leefstijl. De eigen inzet is de eerste stap naar een beter bewustzijn van dagelijkse activiteiten waarbij je wordt blootgesteld aan de invloed van; houdingen en bewegingen, rust en werk, ziekte en gezondheid, voeding en keuzes die gemaakt worden. ‘Het vermogen te veranderen’.
Fysiotherapie is direct toegankelijk. Dat wilt zeggen dat u geen verwijsbrief van de arts nodig heeft. U kunt direct een afspraak maken. Lees verder >>

Begeleid Fitness

Begeleid Fitness ter aanvulling of onderhoud.

De opgegeven oefeningen van de therapeut thuis uitvoeren is door gebrek aan tijd soms lastig in te plannen. Wij bieden begeleid fitness ter ondersteuning van de behandeling naast uw oefeningen thuis. Klanten fysiotherapie worden gratis lessen aangeboden. U heeft de mogelijkheid om te oefenen tegen betaalbare prijzen. Een vast moment in de week oefenen onder deskundige begeleiding van een therapeut die continue rondloopt om u bij te sturen. Lees verder >>

 

Sportmassage

Sportmassage ter ontspanning of verlichting van lichte klachten.

Soms willen mensen de klachten die ze ervaren even aankijken en niet direct beginnen aan Fysiotherapie of iets anders. Sportmassage is daarbij een goed middels om de klachten te verlichten of een stukje ontspanning ter bevordering van de rust.
Sportmassage komt uit de klassieke massage en heeft een aantal positieve effecten die het lichaam positief beinvloeden. Door de massage onstaat een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Lees verder >>

Microkracht

Microkracht helpt bij het maken van de keuzes

Zo goed en zo kwaad als we kunnen houden we onze dagelijkse activiteiten in evenwicht. We denken aan onze voeding, bewegen en onderhouden sociale contacten. We vullen onze tijd met werk en doen iets aan verenigingsleven. De verdeling van deze activiteiten is voor iedereen verschillend. Deels omdat we het willen en omdat we niet anders kunnen. Ongemerkt kan het gebeuren dat het evenwicht verstoord raakt. Lees verder >>

 

Fysiotherapie Leijendeckers

Online aanmelden

Fysiotherapie Leijendeckers is direct toegankelijk. U heeft geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

De fysiotherapie praktijk is onderdeel van Microkracht. U kunt ons direct bellen of mailen voor informatie of voor het maken van een afspraak. Tevens kunt u zich via deze site hier online aanmelden. Na binnenkomst gaan we als volgt te werk.

Werkwijze

Vragenlijsten:

Fysiotherapie Schipluiden
defysiotherapeut.com

In onze werkwijze houden we ons aan de richtlijn verslaglegging fysiotherapie. Hiervoor zullen we een aantal vragenlijsten aan u verzenden per mail. Wanneer u deze heeft ingevuld worden de antwoorden gelijk verwerkt in uw dossier. Op uw eerste afspraak worden de gegevens met u besproken en geevalueerd. Wanneer het beeld bevestigd is kunnen we vrijwel meteen beginnen met onderzoek om te kijken of hier hetzelfde verwachte beeld naar voren komt. Of dat u wordt terug verwezen naar de huisarts. Tijdens het bespreken en evalueren van de klachten(en) kijkt u altijd mee in uw eigen dossier via een scherm. Wanneer u niet beschikt over een e-mail adres dan zullen we de vragenlijsten gezamenlijk invullen in de praktijk. Dit kost tijd en u dient dan rekening te houden met een langere behandeltijd of dat een en ander verdeeld wordt over twee aparte afspraken.

Screening:

wanneer u komt zonder verwijsbrief dan brengen we een en ander in kaart aan de hand van een screening. Er wordt beoordeeld of wij verder kunnen of dat u terug naar de huisarts moet of naar de medisch specialist. Ook wanneer bevonden wordt dat u beter bij een collega terecht kunt wordt dit met u besproken.

Intake:

de intake bestaat uit een kort vraaggesprek, het onderzoek en een evaluatie. Wanneer u bent verwezen maken we hierna een nieuwe afspraak. Komt u zonder verwijzing dan maken we een nieuwe afspraak wanneer we concluderen iets voor u te kunnen betekenen. Anders wordt u terugverwezen naar de huisarts met een brief met bevindingen.

Behandelplan:

indien mogelijk tijdens het eerste contact en anders bij het tweede contact wordt het behandelplan opgesteld en met u besproken. Vanaf deze behandeling duurt elke sessie een klein half uur. Elke vervolgbehandeling start met een korte evaluatie.

Afsluiting:

tijdens de laatste behandeling vindt er afsluiteng en evaluatie plaats en wordt er een brief geschreven aan de arts. nadat u deze brief heeft gelezen wordt de brief verzonden aan de verwijzer.

Afspraak maken

Direct contact met Fysiotherapie Leijendeckers bel 06 145 805 06 of vul hier het contactformulier in om uw vraag naar meer informatie. Of meld u zich hier aan voor het inplannen van een eerste afspraak, of wijzigen van een bestaande afspraak.

Begeleid Fitness

Voor iedereen

Bij Microkracht wordt ter ondersteuning van de fysiotherapie begeleid Fitness gegeven. Elke deelnemer heeft zijn eigen oefenprogramma met zijn eigen doelstelling. De oefeningen staan op een trainingskaart. De groep is klein en gemengd met mensen die net beginnen en mensen die reeds een paar jaar trainen. Hierdoor ontstaat er een balans in aandacht die nodig is voor elke deelnemer. Er zijn verschillende abonnementsvormen welke onderstaand worden besproken.

Microstart

Kunt u een “Microstart” gebruiken? Heeft u graag wat extra begeleiding of sturing bij de huiswerk oefeningen of de oefeningen lijken de ene keer totaal anders te verlopen dan de andere keer dan is een microstart abonnement iets voor u.

Het Microstart abonnement is bedoeld ter ondersteuning van de behandeling fysiotherapie. Tijdens het oefenuur ‘Begeleid Fitness’ kunt u uw huiswerk oefeningen doornemen, vragen stellen en de oefeningen bijstellen met de therapeut. Hier is ruim de tijd om oefeningen samen te bekijken. Tevens zal een klein oefenprogramma opgesteld worden gericht op u. Dit zijn oefeningen die u niet thuis of tijdens de behandeling fysiotherapie kunt doen. Hiermee vergroten we het effect van uw behandeling.

Revalideren

Na beeindigen van de behandeling fysiotherapie is het mogelijk om voor korte of langere tijd te revalideren. Begleid fitness is goed om terugval te voorkomen of de effectiviteit verder te vergroten. Dit gebeurt onder begeleiding van de fysiotherapeut binnen dezelfde groep. Zo blijft het voor u mogelijk vragen te stellen en oefeningen bij te stellen dan wel aan te passen.

Heeft u nieuwe of andere klachten? Dan zijn we er snel bij voor een afspraak fysiotherapie waar we kunnen bekijken welke weg het best bewandeld kan worden. Bijvoorbeeld tijdelijk opschorten van het oefenuur ter behandeling van een nieuwe klacht of doorverwijzing naar (huis)arts.

Abonnement

Microstart is een geheel gratis abonnement. Deze is alleen verkrijgbaar via de behandelend fysiotherapeut. Het Microstart abonnement is bedoeld ter ondersteuning van de behandeling fysiotherapie. Het Microstart abonnement kan verlengd worden middels een kwartaal of een jaarabonnement. Een kwartaal of jaarabonnement mag ongelimiteerd verlengd worden mits er gewerkt wordt aan een doelstelling. Bijvoorbeeld preventie van nieuwe klachten, beter omgaan met uw oude klachten of verder verhogen van het niveau van algemeen dagelijkse activiteiten.

Een abonnement, verkregen via de praktijk, eindigt op de laatste dag van het abonnementstermijn. Verlengen van abonnementen gebeurt in overleg of wanneer u na verstrijken van de termijn verschijnt voor begeleid fitness. Een abonnement met automatische afschrijving welke online (via de website) is verkregen dient u zelf te annuleren.


Beperking

Binnen de abonnementen beperken we ons tot algemeen dagelijkse activiteiten op het gebied van werk en functionele activiteiten of lichte sportactiviteiten. Momenteel vallen topsport gerichte activiteiten buiten het programma.


Afspraak maken

Direct contact met Fysiotherapie Leijendeckers bel 06 145 805 06 of vul hier het contactformulier in om uw vraag naar meer informatie. Of meld u zich hier aan voor het inplannen van een eerste afspraak fysiotherapie, of wijzigen van een bestaande afspraak.

Sportmassage

Onze Masseur

De fysiotherapeut, Daniel Leijendeckers, heeft veel ervaring met sportmassage. Hij heeft in het verleden enkele jaren gewerkt bij Thermea 2000 in Valkenburg tijdens de opleiding fysiotherapie. Tijdens zijn werk in Duitsland heeft hij in Maastricht de theorie verzorgt bij de opleiding tot sportmasseur. Tevens heeft hij in Weert de workshop “Leren Masseren” gegeven waar iedereen in een paar lessen enkele massagehandgrepen leerde. Na verhuizen naar de Randstad heeft hij ook de workshop “Leren Masseren” gegeven in Voorburg. Tegenwoordig geeft hij alleen nog sportmassage bij Microkracht.
Bij Daniel Leijendeckers bent u in goede handen voor een ontspannende sportmassage.

Sportmassage

Sportmassage

Sportmassage komt uit de klassieke massage en heeft een aantal positieve effecten die het lichaam positief beinvloeden. Door de massage onstaat een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Door sport hebben spieren en pezen veel te lijden en onstaan er in de spier kleine traumata, microtraumata genoemd. Als belasting voortduurt en er te weinig tijd is voor herstel kan er een spierscheur ontstaan, bijvoorbeeld de bekende zweepslag. Middels een massage kunnen sporters sneller herstellen en de kans op nadelige gevolgen verkleinen.

Ook voor niet-sporters met spierklachten hebben voordeel bij een sportmassage. Na een stressvolle periode op het werk bijvoorbeeld ontstaan makkelijk knopen in de schouders. Bij lang voortduren van dit soort spanningklachten kunnen er uitstralende pijnklachten naar de armen of hoofdpijnklachten ontstaan.

Sportmassage heeft onder andere een ontspannend karakter. Door de ontspanning herstellen de spieren zich beter. Hierdoor kunt u weer makkelijker bewegen en met minder of zonder pijnklachten werken. Andere effecten van een massage zijn mobiliserend en activerend. Mobiliserend gebeurt met bepaalde technieken die tijdens de massage rekkend werken op de spier of pees voor een beter effect. Dit gebeurt na de coolling down bij sporten en bij verminderen van spanning na dagelijkse activiteiten. Het activerende karakter van de sportmassage gebeurt met name vooraf aan een sportprestatie.

Reserveer uw massage

Voor direct contact bel 0614580506 of vul het contactformulier hier in en vermeld uw telefoonnummer.

 


 Reeds binnen 10 minuten positief effect met een sportmassage

In principe geven wij sportmassage voor bepaalde regio’s. Dit kan een sportmassage zijn voor de rug, de benen of de nek en schouders. Een massage duurt ongeveer 25 minuten. Recent gepubliceerd onderzoek van januari 2012 toont aan dat een sportmassage reeds binnen 10 minuten positief effect heeft.

Stijve spieren, spanningshoofdpijn, stress of andere spanningsklachten? Neem een sportmassage.


Aanmelden Fysiotherapie

Maak een Afspraak

Met onderstaande widget kunt u zich inschrijven bij Fysiotherapie Leijendeckers. (klik rechts van het patiëntenportaal op ” = “)
Wanneer u reeds een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen heeft dan kunt u inloggen en uw afspraken bekijken of wijzigingen. Zijn er vragenlijsten voor u klaar gezet dan ziet u na inloggen alle vragenlijsten in 1 overzicht.