Tarieven 2021

Cadeaubon

Cadeau Voucher sportmassage

  • Rug-nek-schouders OF Benen voor en achterzijde € 24,75
  • Rug-nek-schouders EN Benen voor en achterzijde € 49,50

Tarieven Begeleid Fitness*

Losse les € 10,00
Microstart Gratis startabonnement
10 ritten 13 weken geldig € 75,00
20 ritten 13 weken geldig € 150,00
Jaar abonnement 1 maal per week € 75,00 per kwartaal
Jaar abonnement 2 maal per week € 150 per kwartaal

Tarieven sport/ ontspannende massage

Massage Kort € 24,75
Massage Lang € 49,50

Tarieven fysiotherapie

Niet gecontracteerde zorg

Screening € 11,00
Intake na screening € 39,00
Intake na verwijzing € 50,00
Behandeling reguliere Fysiotherapie € 39,00
Behandeling Fysiotherapie lange zitting € 62,00
Diagnostisch Consult € 62,00
Toeslag aan huis € 10,00
Rapport Schadeverzekeraar € 90,00

Gecontracteerde zorg

Bij gecontracteerde zorg wordt de nota verstuurd naar uw zorgverzekeraar. Voor vergoeding van uw fysiotherapie behandeling dient u in het algemeen aanvullend verzekerd te zijn. Langdurige zorg wordt vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Bekijk uw polis of bel uw zorgverzekeraar om na te kijken op hoeveel behandelingen u recht heeft.

Overige tarieven

Niet nagekomen afspraak fysiotherapie € 37,50

Ontvangen nota’s dienen betaald te worden binnen 14 dagen. Bij niet tijdig betalen van de nota worden de betalingsvoorwaarden van Medicas Incasso gehanteerd. Indien gewenst ontvangt u kosteloos een exemplaar van de voorwaarden van Medicas.

Omzetplafond beperkt goede zorg. Kwaliteit staat niet voorop

Omzetplafond beperkt goede zorg. Bent u goed verzekerd?

Er bestaat de kans dat u te maken krijgt met met een wachtlijst of zorg die wordt geweigerd. Dit kan te maken hebben met een omzetplafond. Minister Schippers probeert een wet of bestuursmaatregelen erdoor te krijgen om de vrije artsenkeuze te beperken. De zorgverzekeraars legt een omzetplafond op. Dit zorgt voor een patiëntenstop tegen het einde van het jaar. Een omzetplafond beperkt goede zorg.

Vrije zorgkeuze

Wanneer u een verzekering afsluit gaat u ervan uit goed verzekerd te zijn. De kans is groot dat u niets te kiezen heeft of te maken krijgt met een wachtlijst. De beperking van keuze met een omzetplafond heeft niets te maken met kwaliteit. Het is eerder bedoeld als bezuinigingsmaatregel. Een topkliniek of uw fysiotherapeut waar u al bekend bent zal bij bereiken van dit omzetplafond u niet kunnen behandelen.

Bezuinigen

Een omzetplafond, beperking van vrije artsenkeuze wordt uitgelegd als verbeteren van de kwaliteit en bevorderen van doelmatig handelen. Deels kan daar een waarheid inzitten ware het niet dat er reeds veel systemen zijn ingesteld om juist kwaliteit en doelmatig handelen te waarborgen.

Alternatief omzetplafond

Onlangs heeft Zilveren kruis Achmea besloten om slechts met 1 zorgaanbieder een overeenkomst aan te gaan. Dit alternatief omzeilt het probleem om een omzetplafond op te leggen. U heeft dan met zekerheid geen keuze tussen verschillende zorgaanbieders. De zorg bij deze ene zorgaanbieder hoeft niet kwalitatief beter of slechter te zijn. Kwaliteit staat niet voorop, het zijn de kosten. Zorgaanbieders worden buiten spel gezet en u kunt niet voor iets anders kiezen. Tenzij u een restitutiepolis heeft. Gelukkig geldt dit nog niet landelijk. Iets dergelijk zal wel landelijk doorgevoerd worden wanneer Achmea zijn bezuinigingsdoelstellingen behaald. Lees op nu.nl “FNV op ramkoers”

Restitutiepolis

De restitutiepolis is niet de oplossing om de problemen van een omzetplafond te omzeilen. Het klopt dat u elke zorgaanbieder kunt kiezen. Het is geen garantie dat alle kosten volledig vergoed worden.

Geconfronteerd met een wachtlijst

Uw zorgaanbieder heeft een overeenkomst met uw zorgverzekeraar maar u wordt geconfronteerd met een wachtlijst. Dan kunt u verder zoeken en mogelijk ver moeten reizen of u wordt op de wachtlijst geplaatst. In onze omgeving is er een orthopedische kliniek met een wachtlijst van een half jaar. Bent u verzekerd bij een van de vier grote labels dan kunt u volgend jaar te maken krijgen met een patiëntenstop. U heeft de optie naar een andere zorgverlener te gaan. Of wachten tot uw zorgverlener van uw eigen keuze u weer mag behandelen. Informeer bij uw zorgverlener of arts, die kan aangeven of hij een contract hebben gesloten met een bepaalde zorgverzekeraar. En wat de kans is dat u tegen het einde van het jaar in de wacht wordt gezet.

Leercurve in kwaliteit

Overzicht verzekeraars

Vraag om te kunnen onderhandelen

Na gepoogd te onderhandelen met de zorgverzekeraar met teleurstellend resultaat moet ik zeggen dat dit niet bemoedigend is om bij alle zorgverzekeraars de vele pagina’s van het voorgestelde contract tot op het bot te doorspitten. Telefonisch en via mail heeft de zorgverzekeraar reeds haar set antwoorden klaar om elke vraag af te wenden. Voor onderhandelingen zit de deur volledig dicht. Vanuit de beroepsgroep ging het advies uit om in elk geval je bezwaren bekend te maken maar intussen is het akkoord gaan of niet.

Beter tarief

De zorgverzekeraar geeft aan dat het tarief marktconform is ook wanneer ze een tarief aanbieden voor het jaar 2016 welk een euro lager ligt dan het tarief van 2006. Ik kan niet begrijpen hoe gerechtvaardigd kan worden dat een verlaagd tarief met 5 euro, aangeboden door de zorgverzekeraar, marktconform genoemd kan worden. Het normaal gebruikelijke tarief is met 0,5 tot 1 procent per jaar geïndexeerd waardoor die al niet hoog en marktconform genoemd kan worden naar mijn idee. Aan de andere kant is er wel een mogelijkheid om een 5 euro hoger tarief te krijgen bij bepaalde verzekeraars wanneer men aan allerlei administratieve extra eisen voldoet. Tot nog toe een keuze aan de fysiotherapeut. Deze keuze mogelijkheid kan een positiever effect hebben op de relatie tussen zorgverlener en zorgverzekeraar dan de huidige gang van zaken.

Alleen, de extra administratie voor een paar euro meer is op dit moment nog dusdanig belastend dat je je kunt afvragen of dit altijd de kwaliteit van behandeling ten goede komt. Tevens is er nog steeds bij vele therapeuten, zorgverzekeraars en software leveranciers een leercurve in kwaliteit gaande waardoor het bevreemdend is dat er dan van de kant van de zorgverzekeraar dwang in de vorm van slechtere tarieven wordt opgelegd.

service eisen

Wanneer de zorgverzekeraar zich meer en meer in de stoel van de ondernemer plaatst waardoor er ogenschijnlijk eerder

Overzicht verzekeraars
Overzicht verzekeraars

sprake is van franchising of verkapte loondienst, waarbij de kosten volledig vallen op de ondernemend zorgverlener, kan men zich afvragen wat dit zal doen met de kwaliteit.

Zoals boven genoemd diverse zaken kosten tijd welke niet wordt vergoed en diverse eisen kosten geld ter behoud van een normaal tarief. Met deze eisen en inspanningen voldoen de meeste fysiotherapeuten aan alle kwaliteitseisen. Willen therapeuten een hoger tarief en een beloning van de zorgverzekeraar dan kunnen ze een audit doen. Een toets die in de toekomst zeker waardevol zal zijn maar momenteel nog veel administratieve rompslomp tijd en kosten met zich meebrengt. Zoals eerder genoemd hier is een leercurve in kwaliteit gaande. Dit is dan nu een keuze van de therapeut om op een contractvoorstel met audit eisen in te gaan of deze nog even af te houden. Mij lijkt dat een constructieve wijze van communicatie en handelen tussen zorgverlener en zorgverzekeraar eerder bijdragen aan de leercurve in kwaliteit en verhogen van kwaliteit.

Stellen van service eisen bijvoorbeeld openingstijden, verplichte dagdelen, in huis hebben van bepaalde diensten en andere zaken beïnvloedt dus niet de kwaliteit van handelen van de fysiotherapeut en zou dan ook niet gebruikt kunnen en mogen worden om een tarief omlaag te brengen en daarmee de relatie tussen de zorgverlener en de zorgverzekeraar in gevaar brengen. De ondernemend zorgverlener kan goed zelf bepalen hoe de eigen zaak gerund dient te worden afgestemd op zijn eigen visie en missie.

Dit brengt mij dan tot het slot. Voor volgend jaar en mogelijk voor de komende jaren wanneer de verhoudingen zich verder verslechteren zal er met bepaalde zorgverzekeraars geen contracten meer worden gesloten. Dit zijn voor nu Menzis en Achmea. Met andere zorgverzekeraars is nog wel een contract gesloten dit zijn VGZ en CZ. Met bepaalde zorgverzekeraars is met een goed gevoel een contract gesloten en dit zijn DSW en Multizorg. Er zijn nog 3 kleine verzekeraars waarmee geen contract is gesloten maar dit komt omdat ze in de regio van de praktijk niet of nauwelijks voorkomen.
Voor u de patiënt kan ik aanraden om goed te bekijken waar u zich wil verzekeren wanneer het gaat om fysiotherapie. Collectief verzekeren en grote beloften is niet altijd beter.

Iedereen die zich meldt voor behandeling kan en wordt in behandeling genomen. Ook wanneer er geen contract gesloten is met uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie neemt u hier contact op.