Massage

Onze Masseur

De fysiotherapeut, Daniel Leijendeckers, heeft veel ervaring met ontspanningsmassage en sportmassage. Hij heeft in het verleden enkele jaren gewerkt bij Thermea 2000 in Valkenburg tijdens de opleiding fysiotherapie. Tijdens zijn werk in Duitsland heeft hij in Maastricht de theorie verzorgt bij de opleiding tot sportmasseur. Tevens heeft hij in Weert de workshop “Leren Masseren” gegeven waar iedereen in een paar lessen enkele massage handgrepen leerde. Na verhuizen naar de Randstad heeft hij ook de workshop “Leren Masseren” gegeven in Voorburg. Tegenwoordig geeft hij sportmassage bij Microkracht.
Bij Daniel Leijendeckers bent u in goede handen voor een ontspannende sportmassage.

Sportmassage

Sportmassage

Sportmassage komt uit de klassieke massage en heeft een aantal positieve effecten die het lichaam positief beïnvloeden. Door de massage ontstaat een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Door sport hebben spieren en pezen veel te lijden en ontstaan er in de spier kleine traumata, microtraumata genoemd. Als belasting voortduurt en er te weinig tijd is voor herstel kan er een spierscheur ontstaan, bijvoorbeeld de bekende zweepslag. Middels een massage kunnen sporters sneller herstellen en de kans op nadelige gevolgen verkleinen.

Ook voor niet-sporters met spierklachten hebben voordeel bij een sportmassage. Na een stressvolle periode op het werk bijvoorbeeld ontstaan makkelijk knopen in de schouders. Bij lang voortduren van dit soort spanningsklachten kunnen er uitstralende pijnklachten naar de armen of hoofdpijnklachten ontstaan.

Sportmassage heeft onder andere een ontspannend karakter. Door de ontspanning herstellen de spieren zich beter. Hierdoor kunt u weer makkelijker bewegen en met minder of zonder pijnklachten werken. Andere effecten van een massage zijn mobiliserend en activerend. Mobiliserend gebeurt met bepaalde technieken die tijdens de massage rekkend werken op de spier of pees voor een beter effect. Dit gebeurt na de cooling down bij sporten en bij verminderen van spanning na dagelijkse activiteiten. Het activerende karakter van de sportmassage gebeurt met name vooraf aan een sportprestatie.

Reserveer uw massage

Voor direct contact bel 0614580506 of vul het contactformulier hier in en vermeld uw telefoonnummer.


 Reeds binnen 10 minuten positief effect met een sportmassage

In principe geven wij sportmassage voor bepaalde regio’s. Dit kan een sportmassage zijn voor de rug, de benen of de nek en schouders. Een massage duurt ongeveer 25 minuten. Recent gepubliceerd onderzoek van januari 2012 toont aan dat een sportmassage reeds binnen 10 minuten positief effect heeft.

Stijve spieren, spanningshoofdpijn, stress of andere spanningsklachten? Neem een sportmassage.